Sharon Trienes

Fysiotherapeut
Oncologiefysiotherapeut
Oedeemtherapeut (Vodder)

Linde 18
6191 GG  Sittard
Tel. 046 - 40 00 893
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sharon Trienes

Sinds augustus 2014 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Beckers. De huiselijke sfeer binnen deze praktijk, zoals die door onze patiënten wordt ervaren, is voor mij heel belangrijk om mijn werk vanuit mijn gevoel te kunnen doen.   In juni 2014 heb ik mijn HBO diploma ‘Fysiotherapie’ behaald aan Zuyd Hogeschool te Heerlen.   De opleiding tot ‘Master of Oncologic Physical Therapy’ heb ik in juni 2019 behaald bij Avans+ te Breda. Dit houdt in dat ik gespecialiseerd ben in het behandelen van mensen die met kanker en/of de gevolgen ervan te maken krijgen. Op het moment dat mensen met kanker te maken krijgen komt heel veel op hen af. Mijn kracht is om een luisterend oor te bieden zonder meteen een oordeel te vellen. Het is heel belangrijk dat mensen, naast het fysieke aspect, zich prettig voelen en over hun emoties durven te spreken. Het verwerken van emoties is namelijk net zo belangrijk als het fysieke aspect om er weer bovenop te komen.

In maart 2022 heb ik de opleiding Manuele Lymfdrainage a.m. Vodder afgerond aan de Dr. Vodderschool te België.  MLDV is een zachte massagevorm die gericht is op een drainerende werking het lymfstelsel en de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Het heeft als doel om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter/sneller via de lymfbanen en aders af te voeren, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Deze behandeling is toepasbaar bij zeer veel klachten, eventueel gecombineerd met andere therapievormen. Denk hierbij aan: 

  • Oedemen (zwellingen) die al langer bestaan, of acuut is ontstaan na een operatie of trauma (bijv. enkelverstuiking)
  • Spierletsels
  • Dystrofie
  • Klachten aan het zenuwstelsel bijv. gezichtsverlamming, migraine
  • Klachten als gevolg van stress
  • Keel-, neus- en ooraandoeningen bijv. sinusitis.
  • Huidproblemen bijv. chronisch eczeem
  • Orgaanklachten bijv. obstipatie

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik vind het heerlijk om een rondje te hardlopen en samen met mijn vriend tochten te maken op de racefiets.