Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is het uitvoeren van diverse therapievormen / mogelijkheden om het bewegingsapparaat zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

In eerste instantie wordt de patient uitgenodigd voor een gesprek waarin precies naar voren komt wat het klachtenbeeld is. Na dit anamnese/intakegesprek vindt er een onderzoek plaats van het bewegingsapparaat. Aan de hand hiervan wordt het kernprobleem geformuleerd.

Lees meer

Oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie

Een oncologiefysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van klachten bij mensen met kanker/oncologische problematiek. In alle fasen van de ziekte (direct na diagnose, tijdens de medische behandeling en in de palliatieve of terminale fase) biedt oncologiefysiotherapie voordelen. Onze collega Sharon Trienes is oncologiefysiotherapeut en volgt momenteel de 4-jarige opleiding tot Master Oncologiefysiotherapeut aan Avans+ te Breda.

Lees meer

Medische trainingstherapie

Medische traningstherapie

Medische trainingstherapie is het uitvoeren van oefeningen(met en/of zonder apparatuur) met als doel het verbeteren van de lichamelijke belastbaarheid van patienten en/of ex- patienten.
Medische trainingstherapie kan worden gebruikt als behandeling om de lichamelijke belastbaarheid te vergroten, als vervolgtraject na een aantal conservatieve fysiotherapeutische behandelingen; na of tijdens behandel trajecten met manuele technieken en eventueel als voorbereiding bij terugkeer in de arbeidssituatie.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hierdoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Lees meer

Manuele therapie zuigelingen & kinderen

Manuele therapie zuigelingen / kinderen

Manuele therapie bij zuigelingen en kinderen (0-18 jaar) vallen binnen de omschrijving van het actuele beroepscompetentieprofiel van de NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten) en behoort hiermee tot het domein van de manuele therapie.

Lees meer

Shockwave therapie

Shockwave therapie

Extracorporeal Shock Wave Therapie is een veelbelovende nieuwe behandelmethode die bij veel behandelresistente klachten op het gebied van bindweefsel of pees klachten kan worden ingezet. Shockwave therapie is een aanvulling op de bestaande fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

Lees meer

Medical taping
Medical taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werd destijds een tapemethode ontwikkeld vanuit de gedacht dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen.

Lees meer

Dry Needling

Dry needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Lees meer

McKenzie

McKenzie

McKenzie-therapie is het onderdeel van manuele therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van manuele technieken om het verschuivingsmechanisme van de discus intervertebralis te beïnvloeden. D.m.v. deze therapie kan men met behulp van verschillende houdingen en bewegingen in de wervelkolom het klachtenbeeld in de rug verbeteren.

Lees meer

Rugbalans

Rugbalans

Rugbalans is een specifieke manier van aanpak waarbij mensen met acute en vooral chronische rugklachten aan de gehele wervelkolom worden behandeld.

Lees meerARB2018 LOGO

 

Banner onderaan 1ste pagina

Ga naar boven